MaJA, azaz a Múlt a Jövöért Akció


Kedves Kastlisok szerte a nagy világban!

 

Sokan már tudjátok, de sokan talán még nem, hogy a Pünkösdkor lezajlott, s minden várakozásunkat felülmúló jubileumi találkozónk alkalmával beindult a MaJA, azaz a Múlt a Jövöért Akció, a kastli diákság jótékonysági kezdeményezése. Ezen akció keretében idén egy kárpátaljai magyar iskolának szeretnénk anyagi segítséget nyújtani ahhoz, hogy az iskola infrastruktúrájának fejlesztésével a jelenleginél jobb körülmények között és egyre nagyobb számban tudjanak az ott tanuló diákok az érettségire, tehát az életre felkészülni. Mint tudjátok, a határon túli régiók közül Kárpátalja a legszegényebb és legelfelejtettebb magyar vidék. A munkácsi Szent István Líceumban egy hihetetlenül értékes, magyarságot mentö munka folyik, akárcsak annak idején a mi iskolánkban, Kastlban. Erröl személyesen tudtunk meggyözödni pár héttel ezelött, amikor Márton Zsolt (1982) iskolatársunk és jómagam meglátogattuk az iskolát, megismerkedtünk az igazgatósággal és a tanári karral, valamint a diákság mindennapjával. Bövebb információra magatok is szert tehettek, ha meglátogatjátok az iskola honlapját: http://www.munkacs-katlic.hu/

 

Felhívjuk tehát mindnyájotok kedves figyelmét erre a adakozási akcióra. Mint már meghirdettük, az Alumni szervezésében szeptember 4.-én négy napos iskola kirándulásra indulunk Kárpátaljára, ahol a Szent istván Líceum tanárai és diákjai fogják nekünk ennek a csodálatos, jobb sorsa érdemes magyar vidéknek a szépségeit megmutatni. Szeretnénk akkorra már annyi pénzt összegyüjteni, hogy segítségünkkel megkönnyíthessük az iskola fenntartásának a terheit.

 

Adományozások Németországon belül: ALUMNI e.V.

Deutsche Bank - Filiale Frankfurt

Konto-Nr.: 229415500 BLZ: 50070024

Adományozások külföldröl: ALUMNI e.V.

Deutsche Bank IBAN: DE19 5007 0024 0229 4155 00

BIC (SWIFT-Code): DEUTDEDBFRA

 

Felhasználási cél: MaJA (kérjük mindenesetben megjelölni)

Nyugtát adunk természetesen minden adományról.

 

Az ALUMNI e.V. még nem rendelkezig a ‚gemeinnützig' jelleggel, de pár hónap múlva az is meglesz s a megfelelö nyugtát évvégéig elküldhetjük!

 

Csatlakozz Te is a MaJA-hoz! Terjeszd a hírét! Légy a munkatársunk!

-SEGÍTSÜNK, MINT AHOGY MINKET IS SEGÍTETTEK!!-

 

Ha aktívan beakarsz kapcsolódni munkánkba, vagy ha bármilyen kérdésed van a MaJA-val kapcsolatosan, írjál s mindenre szívesen válaszolunk.

 

A MaJA csapat nevében,

 

Diegoné Fedor Aliz (1963-68) - Caracas/Budapest

alicia_fedor@yahoo.com 

Kommentar schreiben

Kommentare: 0