ÚJÉVI KÖSZÖNTŐ


Kedves kastlisok!
 
Küszöbön az új év! Ilyenkor többszörösen helyénvaló az elmúlt év eseményeire való, többé-kevésbé kritikus visszapillantás és a jövöbe nézö, ígéretes tervezés.
Azt hiszem, hogy alig akad olyan kastlis, aki nem értene azzal egyet, hogy a 2008-as év egy hihetetlen élménydús év volt számunkra. Elég belepillantani a blogba, a weblapra, a különbözö digitális fényképalbumokba és...nem utolsó sorban: a szívünkbe! Micsoda csoda, hogy iskolánk szelleme ennyi év után is így összekapcsol minket, bárhová sodort is az élet vihara!
Ami régi iskolánk  Alumni szervezetét illeti, büszkén sorolhatunk fel kimagasló eredményeket, de  be kell vallanunk -egy kicsit szemlesütve-, hogy nem minden tervünk került megfelelö kivitezelésre.  Az elsök közé tartozik -véleményem szerint- a pünkösdi Jubileumi Találkozó, a második csoporthoz pedig a Múlt a Jövöért Akció (MaJA) tevékenysége. 
Célunk, egy az ország határain túl müködö, rászoruló magyar iskolát segélyadományainkkal támogatni, nem valósult meg! Csupán addig jutottunk, hogy kiválasztottunk egy a céljainknak megfelelö iskolát, névszerint -amint már tudjátok- a munkácsi Szent István Líceumot, felvettük velük a kapcsolatot és egy kiértékelö, személyes látogatás keretében meggyözödhettünk a felöl, hogy minden tekintetben megfelelnek a MaJA kiválsztási kritériumainak.
A gyüjtési akció azonban nem vezetett sikerre!! Össz-visz három (3) adomány futott be pükösd után.
Ennek  fö oka pedig nem más, minthogy a MaJán belül nem foglalkoztunk a projekttel kellöképpen!! Ezt  szépíteni nem akarjuk, ezt ilyen egyszerüen ki kell mondani!! Persze az oknak is van okozata, de arra most haszontalan dolog lenne kitérni, sokkal fontosabb annak a ténynek a közlése, hogy ezen a helyzeten jövöre hatékonyan változtatni szeretnénk! Természetesen ez csak akkor fog sikerre vezetni,  ha mindnyájan (én, te, te és te..) szívügyünknek tekintjük majd a munkácsi diákok és tanárok sorsát, ami manapság egyenlö a  határontúli magyarnyelvü oktatás sorsával, végsöképpen pedig a magyarság fennmaradásával.
Januárban tehát teljes gözzel beindítjuk a gyüjtési akciót a Szent István Líceum javára. Adja a jó Isten, hogy az Alumni által tervezett nagyheti, kárpátaljai kirándulás alkalmával a volt kastli diákok nevében olyan anyagi támogatást tudjunk átadni a munkácsi iskolának, ami hathatósan enyhíti számos hiányosságukat. Ez lenne az igazi  MÚLT (mi) a JÖVÖÉRT (ök)akció!
Aki máris többt szeretne tudni a Szent István Líceum-ról, annak -Kenyeri Laci helyénvaló figyelmeztetése során!- , szíves figyelmébe tujuk ajánlani a Duna TV következö linkjét:
Ez a Duna TV Net-Tv-je.
 Itt a jobboldali menüben (Legfrissebbek) meg kell keresni a dátumot (2008.12.23, illetve 2008.12.24) és az idöpontot (18:36, illetve 10:00, 15:45 és 20:02) és meglehet tekinteni a dunások idei Magyar Karácsony c.  müsorát, amelyre idén Csíkcsobotfalvát és Munkácsot választották ki (tavaly Caracas volt soron, csak úgy mellesleg) , és többekközött bemutatják a Líceumot, diákjait, tanárait...
 
Mára talán ennyi elég is lesz, januárban jelentkezünk!!!!
 
MINDENKINEK SZERETETBEN, BÉKÉBEN ÉS SIKEREKBEN GAZDAG 2009-ET KÍVÁNUNK!!
 
Kastlis baráti szerettel, MaJA csapat nevében,
Fedor Aliz (1968)
Caracas-Budapest

Kommentar schreiben

Kommentare: 0