Kedves Volt Kastlis Diákok!

Az Alumni munkáját 2017 szeptemberétől immár harmadik éve fogja egy Kőrösi Csoma Sándor Programban résztvevő ösztöndíjas támogatni. A Programról és az ösztöndíjasunk tevékenységéről IDE kattintva olvashattok.
Munkácsy Katalin Fruzsina a Debreceni Egyetemen tanult, végzettsége szerint történész. 
Az elmúlt ösztöndíjasidőszakában (2016. 09.01- 2017. 05. 31) már megkezdte kutatómunkáját, melynek tárgya egykori iskolánk története. Számos életútinterjút készített kastlis diákokkal, és több levéltárban (Eichstätti Püspöki Levéltár, Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára) is kutathatott. Munkáját egy összefoglaló műben és egy kétnyelvű (magyar-német) utazókiállításban fogja a nyilvánosság elé tárni. 
Ha bárki szívesen mesélne a kastlis éveiről egy interjú keretében, vagy hozzájárul képpel, írásos beszámolóval, kordokumentummal (levél, újságcikk, órarend stb.) a forrásgyűjtő munkához, azt nagy örömmel vesszük!
kastlalumni@gmail.com, vagy közvetlenül a munkacsy.fruzsina@gmail.com e-mail címen kapcsolatba is léphettek velünk. Minél többen meséltek, jelentkeztek, annál valódibb kép rajzolódhat ki végül Kastliról.
Köszönjük a közreműködéseteket!