2018 Pünkösd   -   Kastl   -   2018 május 19 + 20                              A volt kastlisok III. Világtalálkozója                                                   2. Hírlevél  -  2018 március 24


Kedves kastlisok,

Tisztelt barátaink,

 

Mint ahogy a Karácsony elötti elsö hírlevelünkben és különbözö csatornákon értesültetek, 2018-ban újból megrendezzük a már hagyományos Pünkösdi találkozót. Szeretettel várunk Benneteket, minden volt kastlis diákot és volt iskolánk barátait két remélhetöleg felejthetetlen napra Kastlba.

 

Nem csupán érettségi és osztálytalálkozók állnak idén a programon. 2018-ban ünnepeljük volt iskolánk alapításának 60. évfordulóját, amelyet az összes volt kastlis III. Világtalálkozójával (2008 és 2013 után) szeretnénk idén Pünkösdkor egybekötni.

 

Idén, sajnos, nem iskolánk belsö udvarában ünneplünk. Nagy építkezés folyik az egész vár területén. A bajor állam által szervezett átalakítási munkák már elkezdödtek egy jövendöbeli Rendörföiskola létrehozásában.

 

A Burg Kastl ALUMNI rendezésében idén a faluban kapunk lehetöséget Pünkösd-i találkozónk megvalósítására: a lenti focipályával szemben, a volt pályaudvar (ki emlékszik még azokra az idökre, amikor még vonat is járt Kastl-in keresztül?), a mai Cappuccino Kávézó, melletti Ünneptéren ("Festplatz") nagy 30 x 10 méteres sátrat ütünk fel, amelyben 500 személyt is befogadhatunk: padokkal és asztalokkal, színpaddal és megfelelö világítással felszerelve, klassz kilátással a várra tekintve üdvözlünk Benneteket egy dús programmal szombattól egészen vasárnap késö délutánig. Természetesen ételröl - italról éjjel - nappal gondoskodunk!  

 

Mellékeljük tervezett pünkösdi müsorunk elsö vázlatát:

 

60 éves a Magyar Gimnázium     Pünkösd - 2018 május 19 + 20           Kastl: Mult és Jövö   -   A volt kastlisok III. Világtalálkozója

 

MÜSOR

Szombat, 2018 május 19.    12:00 – 24:00             Sátor a focipályával szemben

         12:00         Ebéd a sátorban

14:00         Megnyitó: Zászlófelvonás, Himnusz, (rövid) köszöntők

14:30         ALUMNI: múlt – jelen – jövő -  Beszámoló és Könyvbemutató

                  à A Burg Kastl Magyar Gimnázium Története 1958 - 2006

15:30         ALUMNI – Közgyülés

17:00         Népzene és Népdalok a sátorban citerával, tekerövel

                  Osztálytalálkozók – 60 év képsorozatával

18:00         Vacsora a sátorban

20:00         Néptánc „Cifra Együttes“ - Népzene: Szabó Iván és Bandája

                  Öregdiákok  néptánca + Táncház

22:00         Szenzáció50 év után újból „Frozen Mash“  à vakulásig buli

 

Vasárnap, 2018 május 20.    11:00 – 17:00          Vártemplom + Sátor a focipályával szemben

 11:00         Ökuménikus Mise/Istentisztelet  a vártemplomban

12:00         Ballag már a vén diák – a Vártemplomból a Sátorig  

12:30         Ebéd a sátorban        

14:00         Díszünnepély: 60 éves a Burg Kastl Magyar Gimnázium

                  Díszelöadók Magyarország, Németország, Kastl – ból

15:00         Néptánc „Cifra Együttes“ + Népzene: Szabó Iván és Bandája

                  Öregdiákok Néptánc fellépése (ha még bírják)

15:30         Burg Kastl 58 év osztályai 1958 - 2006

         17:00        Végszó és búcsu: Zászlólevonás

 

Fénykép és faragás kiállítás!

   

Egy fényképsorozattal és film + fényképvetítéssel szeretnénk az utolsó 60 évet - föleg a Magyar Gimnázium 48 évét 1958-tól 2006-ig - újból feleleveníteni. Hozzátok el magatokkal régi emlékeiteket, fényképeiteket, filmeiteket, emléktárgyaitokat, mindazt ami a Kastl-ban töltött éveitekre emlékeztet! Fényképeitekröl (mindegy milyen formátumban, legyenek azok pairban, negatívban vagy már USB-Sticken digitálisan) szívesen készítenénk még Pünkösd alatt másolatot, hogy egy jövendöbeli adatbázisban gyüjtsük öket össze.

Szívesen fogadjuk már most fényképeiteket e-mail címünkre (Szilágyi Zoltán:   zoltan1953@googlemail.com).

 

Ne felejtsétek magatokkal hozni a szalagokkal díszitett ballagási botjaitokat!!!! Elöl az iskola zászlóval (amelyet külön elhozunk a Lakiteleki Múzeumból erre az alkalomra) és a ballagási botokkal ballagunk majd le a vártemplomból a faluba a "Gaudeamus Igitur" és "Ballag már a vén diák" dallamaival a vasárnapi Mise/Istentisztelet után! Nagyon örülünk, hogy a Misét / Istentiszteletet közösen Molnár Ottó grázi prelátus -volt iskolatársunk!- és Csákváry Dániel müncheni református lelkész tartják meg.

 

Vasárnap május 20.-án, 14 óra kezdettel nyítjuk meg a sátorban Díszmüsorunkat, amelyen Veletek, magyar és német vendégeinkkel, Kastl lakosságával emlékezünk meg a Magyar Gimnázium 60 évvel ezelötti megalakítá-sáról és 48 éves történetéröl és mai hagyatékáról. Kastl lakosságának köszönetet mondunk, hogy  1958-tól kezdve hazát és otthont adott több ezer diáknak, akik távol hazájuktól és otthonuktól - legyen az keleten vagy nyugaton - itten találtak új életutat jövöjükre Németországban vagy a nagyvilágban.

 

Magában Kastlban sajnos már alig található hálási lehetöség, majdnem minden ágy foglalt. A környékbeli falvakban Amberg és Neumarkt között még mindig akad nagyszámban száláslehetöség a különbözö falvakban és hotelekben, panziókban vagy még privát is. Internetes kereséssel biztosan még most is sikeresen találhattok szállást itt-ott. 

 

Egy "Shuttle-Taxi-Service"-t szervezünk szombat este 22 órától, hogy rendszerese járattal éjszakai szállásotokhoz tudjatok kerülni, amennyiben ezt egy (természetesen mérsékelt) alkoholfogyasztás is megigényelné. Másnap reggel egy ugyanilyen szolgáltatással vissza is lehet majd idöben jönni a Misére/Istentiszteletre a Vártemplomba!  Nem hagyunk el senkit se elveszni az Isten nyájából! 

 

A következö hetekben rendszeresen informálunk Benneteket a Pünkösd-i szervezésröl, legyen az az ALUMNI honlapon (www.kastlalumni.eu) vagy a különféle szociális médiákon keresztül és azoknak csoportjain keresztül. Kérünk azonban mindenkit, akik híreinkröl értesülnek, hogy szóljon volt kastlis barátainak, barátainak, hogy minél nagyobb körben értesülhessen minden volt diák, nevelö vagy tanár III. Világtalálkozónkról.

 

Reméljük, hogy minél nagyobb számban jösztök idén is Kastlba. Szívesen üdvözlünk Benneteket szombat délelött egy hagyományos "Isten hozott"-tal!

 

A Burg Kastl ALUMNI Egyesület Vezetösége és a szervezök jó szórakozást és kellemes együttlétet kiván minden egyes iskolatársunknak, hozzátartozóiknak és vendégeinknek!

 

 


Download
180317_2. Pünkösd 2018 Hirlevél.pdf
Adobe Acrobat Dokument 112.1 KB