PÜNKÖSD 2018     -    A volt kastlisok III. Világtalálkozója

Szombat,       2018 május 19   12-töl

Vasárnap,      2018 május 20   17-ig

 

5. HÍRLEVÉL   -   2018. Május 26       

 

FIGYELEM: Duna TV (Duna World) közvetítés a III. Világtalálkozónkról az 5 Kontinens címü müsorban 

Szombaton, 2018 május 26-án  d.e. 10:35-kor

Vasárnap, 2018 május 27.-én    d.u. 18:55-kor

Hétfön, 2018 május 28.-án    hajnali 05:50-kor   

 

 

Kedves Kastlisok és barátaink!

múlt hétvégén megtartottuk a volt kastlisok III. Világtalálkozóját Kastlban.

Az elsö résztvevök a rendezökkel együtt már szerdán, csütörtökön megérkeztek, az utolsók Pünkösd utáni kedden hagyták el Kastl-t. Két teljes napig folyt a III. Világtalálkozónk -ez alkalommal nem a "várunk" belsö udvarában, hanem lent a faluban egy erre a célra felépített sátorban, ahol több mint 250 résztvevöt fogadtunk és láttunk vendégül.

Most csak annyit, hogy idén is sikerült egy dús és változékony programmal fogadni és szórakoztatni a résztvevöket.

 

A hagyományos köszöntök és különféle programok mellett szeretnénk külön a szombat esti FROZEN MASH koncertjét kiemelni, majd a vasárnap délelött Misét/Istentiszteletet, amelyet a vártemplomban koncelebráltak Molnár Ottó és Kiss Ulrich, volt kastli diákok. Megható pillanatok voltak látni a teli templomot, magyar hangú prédikálással és a Himnusz hagyományos eléneklésével, a volt diákok ballagását az iskola zászlajával, sokan a ballagási botjukkal. 

 

Köszönet azoknak a volt diákoknak, akik közelrö és messziröl eljöttek a Világtalálkozóra, hogy volt osztály- illetve iskolatársaikkal -néha meglepetésszerüen- találkozhassanak. Külön osztálytalálkozók is voltak több kastlis kocsmában (Egyes-ben vagy a Ruderban)...

 

Köszönjük, hogy magyar és német vendégeink is jelenlétükkel gazdagították Ünnepségünket: Stefan Braun Kastl polgármesternek, aki kiemelte rövid beszédében a volt Magyar Gimnázium a mai napig ható jelentöségét Kastl község számára, Spiller Krisztinának, a müncheni magyar konzulnönek, aki a Magyar Gimnázium jelentöségét fejtette ki a magyar emiigráció és diaszpóra számára és végül Klement Kornélnak, a BUOD elnökének, aki a kastli Magyar Gimnáziumot tartotta a magyar emigráció három oszlopa egyikének a magyarság megtartásában, a külhoni magyar katolikus/evangélikus egyház és cserkészet mellett. A napokban -miután mi mint rendezök kialudtuk magunkat- fényképekkel és riportokkal fogjuk tágitani beszámolónkat az idei III. Világtalálkozóról. Külön a megtartott -illetve megszakított- ALUMNI Közgyülésröl és annak eredményéröl is beszamolunk.

 

A két napról "Live Stream"-et is készítettünk, amelyet a YouTube csatornán látni lehet. Adjátok be jeligének a YouTub-ba: Pünkösd 2018 Kastl" és kattintsatok a szombati (11 órás!) vagy vasárnapi (3 óras) ALUMNI icon-ra!

Reméljük, hogy a legszebb és legjobb jeleneteket a közeljövöben egy külön filmen be tudjuk mutatni.

 

Szívesen várjuk megjegyzéseiteket az Ünnepséggel kapcsolatosan: mi tetszett? mi nem? mit lehetett máshogy vagy jobban csinálni? miböl tanulhatunk a jövöbeli rendezvényeinkre? 

 

Fényképeket is felrakunk egynéhány nap múlva. Kérlek, küldjétek el nekünk legjobb képeiteket, hadd tehessük öket fel a honlapra vagy a facebookra illetve hadd gyarapítsuk velük az adatbázisunkat egy jövendöbeli Kastlis Fényképalbum létrehozásában.

 

Várjuk visszajelzéseiteket a kastlalumni@gmail.com címünkre! Fényképeket a "We Transfer" szisztémával nagy mennyiségben (2GB-ig ingyenesen) lehet hozzánk továbbítani.

 

Nem utolsósorban szeretnénk hálánkat kifejezni azoknak a rendezöknek és segítöknek, akik Világtalálkozónkat lábra állították és energiával és odaadással hozzájárultak sikeres lezajlására. Ezek után most csak annyi, hogy emlékeztetlek Benneteket Éva néni utolsó levelére, amelyet 10 évvel ezelött írt az I. Világtalálkoónk befejezése után:

"Becsukott a Magyar Gimnázium! - Becsukott? Nem! Még csak most nyított ki!" 

 

A IV. Világtalálkozót 2023 Pünkösdjén - 2023 május 27+28.-án tartjuk meg Kastlban!