Felvidék: Tompa mihály református gimnazium / rimaszombat


Ma JA - A MÚLT A JÖVÖÉRT AKCIÓ

2. ADAKOZÁSI FELHÍVÁS

A RIMASZOMBATI TOMPA MIHÁLY REFORMÁTUS GIMNÁZIUM  javára

Kedves kastli diákok!

Ma második MaJa gyűjtési akció felhívásunkkal fordulunk Hozzátok! Szépen érkeznek az adományok akciónkra, amelyet pár héttel ezelött a felvidéki Rimaszombati Tompa Mihály Református Gimnázium javára indítottunk el. Gyűjtési akciónk meghírdetése óta a mai napig a következö adományok futottak be névszerint az ALUMNI kontóra:

·      Dzelic Seherezáda                     500.- €

·      Papp László                              150.- €

·      Füzesi (Weil) Attila                      20.- €

·      Jekelfalussy Nadin                  2,000.- €

·      Stefanovszky András                 100.- €

·      Jekelfalussy Éva                        300.- €

·      Héjjas Marika                              20.- €

Összesen:                            3,090.- €   (2015 Feb 23)

Hálás köszönetünk minden eddigi hozzájárulásnak, minden egyes adakozónak!

 

Célunkat azonban még nem értük el! Az utolsó két évben sikerült minden adakozási akciót 5,000.- €-val zárnunk. Ezt szeretnénk idei akciónkkal is elérni!

 

Nincs kicsi vagy nagy adomány. Minden adomány számít. Szeretnénk idén Húsvét után átadni a Rimaszombati Tompa Mihály református Gimnáziumnak  adományunkat.

 

Rajta kastlisok!  Elöre is köszönjük hozzájárulásaitokat!

Ma JA - A MÚLT A JÖVÖÉRT AKCIÓ

“SEGÍTSÜNK, AHOGY MINKET IS SEGÍTETTEK!”

 

A kastli diákok jótékonysági kezdeményezése

(a Burg Kastl ALUMNI e.V. szervezésében)

 

ADAKOZÁSI FELHÍVÁS

A RIMASZOMBATI TOMPA MIHÁLY REFORMÁTUS GIMNÁZIUM  javára
 (Rimaszombat-Felvidék)

2015. január 1 és március 30 között

 

Nagy lelkesedéssel és szeretettel hirdetjük meg az immáron negyedik adakozási kampányunkat. A Kárpátmedencét majdnem, hogy megkerülve, Kárpátalja, Erdély és a Délvidék után, idén a Rimaszombat-i TOMPA MIHÁLY REFORMÁTUS GIMNÁZIUM-ra esett a választás (www.tmrg.sk).

 

Úgy gondoltuk, hogy a három római katolikus vezetés alatt álló oktatási és nevelési intézmény után, névlegesen: a munkácsi Szent István Líceum, a csángóföldi Szent Erzsébet Katolikus líceum, a muzslyai Emmausz Kollégium, eljött az ideje egy protestáns iskola támogatására, hiszen Kastlban is az ökuménia jegyében zajlott vallási nevelésünk.

 

Ez év tavaszán Benkő Sándor, Jókay Károly és jómagam, Fedor Alíz, személyesen mértük fel az iskola szükségleteit, megismerkedtünk az igazgatósággal és néhány tanárral, láttuk a gimnázium lüktető életét, hallottunk az iskolai élet örömeiről és gondjairól. Sebők Attila igazgató közlése szerint, legnagyobb gondjuk az épület karbantartása, a osztálytermek korszerűsítése, tehát ama fizikális körülmények megteremtése, melyben a gyermekek és fiatalok biztonságban, egészséges körülmények között tanulhatnak az intézményben. Hogy a mai Szlovákiában mennyire fontosak a magyar nyelv és kultúra megtartására fenntartott iskolák, azt nem kell bizonygatni. A Tompa Mihály Református Gimnázium erős pillére a felvidéki magyarság jövőjének. Megérdemelnek minden támogatást, segítséget munkájukhoz. Bízunk abban, hogy idei gyűjtő kampányunk is legalább olyan sikeresen fog zárulni, mint az előző három.

 

NE ENGEDD, HOGY ELNÉMULJON A MAGYAR SZÓ

A FELVIDÉKI MAGYAR DIÁKOK AJKÁN!