PÜNKÖSD 2011


PÜNKÖSD 2011 

 

Kedves volt kastlisok,

 

2011 ben is sikerült megtartanunk Burg Kastl várában a hagyományos Pünkösdi érettségi találkozót. Nagyon örültünk, hogy sokan közületek itt voltak, hogy e hétvégén találkozhassatok sok év vagy évtízed után volt osztálytársaikkal, barátaikkal. Szép, megható jelenetek játszódtak le egy-egy ilyen pillanatban, amikor a pár másodperces merev lefixálás és a meglepö-bizonytalan kérdés után: „tényleg te vagy a....?” egymásba fonódott két ölelkezö vén diak... Kb. 100-ra saccoljuk a jelenlévök számát, akikkel összejöttünk Pünkösd Vasárnapján volt iskolánk belsö udvarában, hogy közösen elénekeljük a Szózatot és a Himnuszt a volt iskolánk zászlaja mellett, Éva néni orgona kiseretével!

 

Stefan Braun úr, Kastl polgármestere, szeretettel üdvözölte a találkozókat és külön kihangsúlyozta a Pünkösdi találkozónk tradiciójának fontosságát.

A nürnbergi Tűzvirág ékesítette programunkat Dunántúli és Erdélyi táncaikkal, amelyeket Müller Gyuri tanított be nekik.

A Burg Kastl ALUMNI egyesület szeretettel köszöntötte a résztvevöket a volt Alma Mater területén és hagyományhoz hűen minden „kerek” osztályt felhivott a színpadra. Külön felhívtuk a 2006 óta érettségizetteket is a színpadra, akik már Burg Kastl-in kívül rakták le végvizsgájukat. Megható jelenet közepette Müller Gyuri átadta az idén érettségízett Júlia lányának a faragott, szalagokkal díszitett vándorbotot...

 

Szokás szerint, a háttérben folyt a találkozók beszélgetése, eszmecseréje, sörözés, lángossütés – evés közepette...

A Himnusszal zártuk le Pünkösdi ünnepségünket, amelyet immár ötödször tartunk meg volt iskolánk bezárása után itt Kastlban. Mert Burg Kastl, Érettségi talalkozó és Pünkösd az egy hely, egy fogalom, egy közös egység!

Kora délután a különböző osztályok, baráti körök külön-külön folytatták találkozójukat hol lent a faluban, hol a Bärnhof mögötti tanyán egy bográccsal, tábortűz mellett, hisz még sok volt a mesélnivaló. Ki ülve, ki állva az újra-és-újra felújított tábortűz lángjánál, komoly beszélgetések alatt, nagy kacagások közepette, ide-oda röpülő anekdóták mellett, mintha még nem is váltunk volna el egymástól, még ma is egy egységet képezvén 5-10-15-20-...-45-50-immár 52 év óta....

 

Köszönjük Éva néninek, hogy fáradozást nem ismerve, eljött hozzánk és velünk énekelt és orgonált. Megható volt!

Köszönjük Dr. MirzaHosseininek, AVICENNA Vezérigazgatójának, hogy engedélyt adott, hogy hagyományos találkozónkat idén is a volt iskolánk belső udvarában tarthassuk meg.

Köszönjük Mindnyájatoknak, hogy eljöttetek és ezzel a találkozással ismét tanúságot tettetek arról a mély, megrendíthetetlen barátságról, egymáshoz füzödő szálakról, erőröl és nyomról, amelyeket a Burg Kastlban töltött évek teremtettek meg.

 

A Burg Kastl ALUMNI e.V. nevében

 

Szilágyi Zoltán, Schmidt Károly és Müller György


Download
2011 Pünkösd Beszámoló.doc
Microsoft Word Dokument 66.0 KB

Kommentar schreiben

Kommentare: 0