A 2013-as MaJa adomány átadása az EMMAUSZ Kollégium igazgatóságának


A 2013-as MaJa adomány átadása az EMMAUSZ Kollégium igazgatóságának

 

Nagybecskerek-Muzslya, 2013 október 26-27

 

Tarnai László és Kovács Zsolt (alias Kozsó) Alumni vezetőségi tagok és jómagam a délvidéki Muzslya községbe utaztunk ezen a verőfényes őszi hétvégén, hogy a MaJA (Múlt a Jövőért Akció, a kastli diákok jótékonysági ketdeményezése) hagyományához híven, személyesen adjuk át az EMMAUSZ Kollégium igazgatóságának a 2013-as évi adakozási kampány eredményét.

Stojan Kalapis szalézi atya, a kollégium igazgatója* és Gerdof Zsolti titkár (és “mindenes”, ahogy ő mondja) nagy szívélyeséggel fogadtak és szívből jövő vendégszeretetükkel tették igazán különlegessé számunkra ezt a két napot.

Külön élmény volt résztvenni szombat este az 1956-os Forradalom Emlékünnepélyén a Muzslya-i Művelődés Házban. A magában már igen nívós programhoz mi is hozzájárultunk egy az ottani közönség számára addig ismeretlen alkotással: ajándék gyanánt elvittük és bemutattuk a Magyarország Lángokban (Ungarn in Flammen) c. dokumentum filmet. Mondani se kell, hogy a kisebbségben élő kis muzslyai magyar közösségnek milyen megrázó élményt jelentett a film megtekintése.

Hogy az EMMAUSZ Kollégium életében mit jelent szerény adományunk, azt a most következő köszönő levél tanusítja legjobban.

Munkács, Gyimesfelsőlok és Muzslya után, idén egy felvidéki Magyar iskolának szeretnénk gyűjteni. Ugye számíthatunk továbbra is rád?

 

Diego-Fedor Aliz

A MaJA koordinátora

 

*http://www.szaleziak.hu/szalezi-vilag/magyar-allami-kituntetes-kalapis-stojan-szalezinak

 

P.D. Ezúttal szeretnénk köszönetet mondani Schön György, nagybecskereki, Budapesten élő barátunknak is, amiért 2012 őszén kapcsolatba hozott minket az EMMAUSZ Kollégiummal és azóta is önzetlen segítője a kastlis ügyeknek.