2018 Pünkösd JUBILEUMI III.VILÁGTALÁLKOZÓ KASTLBAN


 

PÜNKÖSD 2018

Szombat,       2018 május 19   12-töl

Vasárnap,      2018 május 20   17-ig

 

 A volt Kastlisok III. Világtalálkozója

 

BESZÁMOLÓ

 

Sikeresen zajlott le a volt kastlis diákok III. Világtalálkozója a Pünkösd-i hétvégen a Burg Kastl ALUMNI egyesület rendezésében. A készülödéseket e rendezvényre már 2017 elkezdtük hiszen tudtuk hogy a Pünkösd-i osztálytalálkozókra rendszeresen ellátogató 100-130 diák helyett jóval többel számíthatunk. Elsö ilyen „Világtalálkozónkra” 2008-ban – 2 evre a Magyar Gimnázium végleges bezárása után – több mint 600 diák öntötte el a volt Alma Mater területét, a volt bencés kolostorban. 2013-ban, a II. Világtalálkozón még 400-450 volt diák vett részt! Idén is szép számban zarándokoltak el az egykori diákok Kastlba, saccolásunk szerint 250 -300-an vettek részt rendezvényünkön, amellyel volt iskolánk 60. születésnapjára emlékeztünk.

Idén sajnos nem hagyományos helyünkön, a volt iskolánk belsö udvarában tarthattuk meg ünnepségünket, mert az egész vár területe építkezés alatt állt: a bajor állam által szervezett átalakítási munkák már elkezdödtek egy jövendöbeli rendörföiskola létrehozásában, amely 2020-ban nyítja majd ajtait.

 Kastl község és Stefan Braun polgármester segítségével sikerült azonban egy alkalmas helyet találnunk rendezvényünk megvalósítására: a falusi focipályával szemben létezö téren kaptunk lehetöséget egy 30x10 méteres sátrat felütni kitünö kilátással a hegyen nyugvó várra.

 

Az elsök már a pénteki nap folyamán érkeztek Kastlba. Szombat déltöl kezdve már szépen megtelt a sátor az érkezökkel, a találkozási jeleneteket, a meglepetés és öröm tükre látható volt a volt diákok arcán, akik talán most találkoztak volt osztály- illetve iskolatársaikkal 5 – 10 söt 20-30 év után elöször. Szombat délután 2kor nyitottuk meg „hivatalosan” a zászlófelvonással, a Himnusz eléneklésével és egy rövid köszöntö mondattal Ünnepségünket.

Teret hagyván a találkozóra eljött diákok egymás közti beszélgetéseire a Burg Kastl ALUMNI egy müsorral és étellel-itallal adott keretet a sátorban a két napos haygományos diáktalálkozóknak. Ételröl a falú hentese, Müller Gyuri lángosaival és a Cappuccino kávézó gondoskodtak, italról pedig sör és üdítök mellett, még Kovács János (Kokó) borai illetve Schmidt Karcsi Unicumja es pálinkaja járultak ahozzá a jó hangulathoz. 

 

Szombat délután egy rövid beszámolóval informáltuk a jelenlevöket az ALUMNI egyesület tevékenységeiröl a múlt két évben. Egyuttal bemutattuk a Körösi Csoma Sándor „KCSP ösztöndíjasunk”, Munkácsy Fruzsina által szerkeztett és megírt könyvet „A Kastli Magyar Gimnázium –egy történet a sok ezer közül- 1958-2006”, amellyel volt iskolánknak állítunk emléket.

Tóth Pál Zoltán, úgyszintén KCSP öszöndíjas lelkes segítségét délutáni programunkhoz szeretnénk itten külön megemlíteni: a közeli Nürnbergböl és Ingolstadtból Kastlba jött citerásaival népzenés koncerttel jarult ünnepségünk sikeréhez. A vasárnapi díszmüsor alatt Toth Pál Zoltán zenei betéteivel a tekerövel illetve furulyával lazította a különbözö beszédeket.

A szombat esti „frozen mash” konzert csúcsozta az elsö napi rendezvényünket: 50 év után, a volt iskola bandje, újból összegyült és visszaidézte 18-20 számával azokat az idöket, azt a hangulatot, amelyben az akkori diákság 1969-1972 között ünnepelte farsangi báljait. Nem csak mi, régi diákok élveztük ezt az egyedülálló alkalmat, hanem a falubeli vendégeink is lelkesen táncoltak éjfélig. Máris voltak olyanok, akik a következö évekre kérték azt, hogy a „frozen mash” újból fellépjen ALUMNI rendezvényeinken.

Pünkösd vasárnapját egy misével kezdtük, amelyet közösen volt iskolatársaink Molnár Ottó (1971) és Kiss Ulrich (1964) katolikus papok tartottak. Megtelt a vártemplom volt diákokkal és megható volt az a pillanat, amikor Molnár Ottó bevonult szalagokkal tüzdelt ballagási botjával. A Mise végét a magyar és a székely Himnusszal zártuk. Itten külön köszönet jár Johannes Raab falusi orgonistának, aki orgonával kisérte nem csak a szertartást hanem a Himnuszok dalait is! Nem egy könnycseppet láttunk a jelenlévöknél! Az iskolazászlóval vonultunk ki a templomból, majd a hagyományos osztálybeli fényképezések következtek itt-ott a vár körül, kék éggel és napsütéssel.

A Díszünnepséget 14 órakor kezdtük a diákok és a meghívott és résztvevö vendégeink

Jelenlétében. Miután Dezasse Miklós (1967) magyarul és németül üdvözölte a jelenlévöket, Stefan Braun Kastl polgármesteren volt a sor, aki már hagyományosan szólt hozzánk kifejezve örömét, hogy a Pünkösd-i hagyományt, 15 évvel az iskola bezárta után is életben tartja a volt diákság. Nem csak ö mint Föpolgármester, hanem Kastl tanácsa is teljes számban vendégeink voltak Díszünnepségünkön, söt Hans Raab volt polgármester és Braun elödje is személyesen jelen volt.

Magyarországot Spiller Krisztina, a müncheni konzulnö képviselte. Beszédében kiemelte a Burg Kastl Magyar Gimnázium szerepét nem csupán a hideg háború éveiben, de a váltás utáni években is, amellyel 48 éven keresztül híd szerepét töltötte be az otthoni és külföldi magyarok közt.

 

Ifj. Klement Kornél mint BUOD (Németországi Magyar Szervezetek Szövetsége) elnök üdvözölt minket és felkérte azonnal a közönséget, hogy egy dallal fejezzük ki hangulatunkat. Így hangzott el közvetlenül több száz torokból a „Kossuth Lajos azt üzente...” dal, amelyet több generáció diáksága énekelt el a Huszártánc kezdeténél.

Kornél a magyar emigráció majd diaszpóra három legfontosabb oszlopát emelte ki beszédében, amellyel 1945 után sikerül a magyar szorványt megtartani: a Nyugati Cserkészet – a nyugaton aktívan tevénykedö Magyar Keresztény Egyházak – a Burg Kastl Magyar Gimnázium.

 

Ezek után sor került a „A Kastli Magyar Gimnázium –egy történet a sok ezer közül- 1958-2006” címü könyv hivatalos bemutatására. Szilágyi Zoltán (1972), az ALUMNI elnökség tagja, méltatta a KCSP ösztöndíjas, Munkácsy Fruzsina történész két éves munkáját, amellyel „egy történet a sok ezer közül” jeligével 48 évet vázolt fel könyvével.

 

Kastlból Schwarzferber Hermann kért szót, hogy elmesélje élményeit 10 éves srácként átélvén a falusi focicsapat TUS Kastl „aranykorát” 1959-60-61-ben, amikor a 11 focistából 9-en a Magyar Gimnázium diákjai voltak és amely csapat azokban az években a 140 éves története legnagyobb sikereit élte át. Megható német szavait egy kifogástalan „Hajrá Magyarok!!!” –kal zárta.

Derüs pillanatok következtek, amikor az 1968-as osztály, ma már mind komoly tekintélyü, nyugalmazott „idös” személyekböl álló „delegáció”-ja elöszedte a „Klosterburg – Ungarisches Gymnasium” utmutató táblát és szimbolikusan – Stefan Braun polgármester jelenlétében- átadta az ALUMNI „fiatalabb” generációjának emlékül. Nagy volt minden részröl a meglepetés, hiszen az ALUMNI fiatalok akarták 10 évvel elötte ezt a táblát esti homályban leszerelni és nagyot néztek akkor, amikor már „valakik” öket egy félórával megelözte...

Azt hittük hajdan, hogy a  „Klosterburg – Ungarisches Gymnasium” tábla eltünése örök homály titka marad...Annál nagyobb volt az öröm és a nevetés ezekben a pillanatokban, amikor még Braun-nak se maradt más hátra, hogy jóvá hagyja ezt a – a Magyar Gimnázium talán utolsó diákcsínyjét...

Délután 6-kor újból összegyültünk a sátor elötti magyar zászló elött és ünnepélyesen, a Szózat szavaival-dallamával búcsuzván, levontuk, lezárván ezennel a program hivatalos részét, amellyel megünnepeltük volt iskolánk 60. Születésnapját és immár 12 évvel ezelötti végleges megszünését.

 

Utána még sokáig ültünk volt osztály- és iskolatársainkkal a különbözö falusi kocsmákban és mindegyikünk még felelevenítette nem csak az utolsó órák élményeit hanem még a 20-30-40-50-söt 60 évvel ezelött történteket, anekdótákat, amelyeket már annyiszor elmeséltünk egymásnak...itt-ott még akadt egy-egy új történet is...

Köcze Ferencné, Évanéni ének és zenetarnánönk írta nekünk pár napra az I. Világtalálkozónk után, 2008 május végén: „Bezárt a Magyar Iskola? Nem, nem zárt be! Most nyitott csak ki!”

Találkozunk 2019 Pünkösdjén!

...és a IV. Világtalálkozónkra 2023 Pünkösdjén!

 

Köszönetünket fejezzük ki a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárság és a

Bethlen Gábor Alap Ünnepségünk és a „Kastli Magyar Gimnázium“ címü könyv nagylelkü támogatásáért.


Download
PUNKOSD 2018 beszámoló fényképekkel.
Adobe Acrobat Dokument 28.8 MB

FIGYELEM: Duna TV (Duna World) közvetítés a III. Világtalálkozónkról az 5 Kontinens címü müsorban:

Szombaton, 2018 május 26-án  d.e. 10:35-kor

Vasárnap, 2018 május 27.-én    d.u. 18:55-kor

Hétfön, 2018 május 28.-án    hajnali 05:50-kor   

 

https://www.youtube.com/watch?v=AFtYXLdNAi8

 

Kedves Kastlisok és barátaink!

múlt hétvégén megtartottuk a volt kastlisok III. Világtalálkozóját Kastlban.

Az elsö résztvevök a rendezökkel együtt már szerdán, csütörtökön megérkeztek, az utolsók Pünkösd utáni kedden hagyták el Kastl-t. Két teljes napig folyt a III. Világtalálkozónk -ez alkalommal nem a "várunk" belsö udvarában, hanem lent a faluban egy erre a célra felépített sátorban, ahol több mint 250 résztvevöt fogadtunk és láttunk vendégül.

Most csak annyit, hogy idén is sikerült egy dús és változékony programmal fogadni és szórakoztatni a résztvevöket.

 

A hagyományos köszöntök és különféle programok mellett szeretnénk külön a szombat esti FROZEN MASH koncertjét kiemelni, majd a vasárnap délelött Misét/Istentiszteletet, amelyet a vártemplomban koncelebráltak Molnár Ottó és Kiss Ulrich, volt kastli diákok. Megható pillanatok voltak látni a teli templomot, magyar hangú prédikálással és a Himnusz hagyományos eléneklésével, a volt diákok ballagását az iskola zászlajával, sokan a ballagási botjukkal. 

 

Köszönet azoknak a volt diákoknak, akik közelrö és messziröl eljöttek a Világtalálkozóra, hogy volt osztály- illetve iskolatársaikkal -néha meglepetésszerüen- találkozhassanak. Külön osztálytalálkozók is voltak több kastlis kocsmában (Egyes-ben vagy a Ruderban)...

 

Köszönjük, hogy magyar és német vendégeink is jelenlétükkel gazdagították Ünnepségünket: Stefan Braun Kastl polgármesternek, aki kiemelte rövid beszédében a volt Magyar Gimnázium a mai napig ható jelentöségét Kastl község számára, Spiller Krisztinának, a müncheni magyar konzulnönek, aki a Magyar Gimnázium jelentöségét fejtette ki a magyar emiigráció és diaszpóra számára és végül Klement Kornélnak, a BUOD elnökének, aki a kastli Magyar Gimnáziumot tartotta a magyar emigráció három oszlopa egyikének a magyarság megtartásában, a külhoni magyar katolikus/evangélikus egyház és cserkészet mellett. A napokban -miután mi mint rendezök kialudtuk magunkat- fényképekkel és riportokkal fogjuk tágitani beszámolónkat az idei III. Világtalálkozóról. Külön a megtartott -illetve megszakított- ALUMNI Közgyülésröl és annak eredményéröl is beszamolunk.

 

A két napról "Live Stream"-et is készítettünk, amelyet a YouTube csatornán látni lehet.

 

Reméljük, hogy a legszebb és legjobb jeleneteket a közeljövöben egy külön filmen be tudjuk mutatni.

 

Szívesen várjuk megjegyzéseiteket az Ünnepséggel kapcsolatosan: mi tetszett? mi nem? mit lehetett máshogy vagy jobban csinálni? miböl tanulhatunk a jövöbeli rendezvényeinkre? 

 

Fényképeket is felrakunk egynéhány nap múlva. Kérlek, küldjétek el nekünk legjobb képeiteket, hadd tehessük öket fel a honlapra vagy a facebookra illetve hadd gyarapítsuk velük az adatbázisunkat egy jövendöbeli Kastlis Fényképalbum létrehozásában.

 

Nem utolsósorban szeretnénk hálánkat kifejezni azoknak a rendezöknek és segítöknek, akik Világtalálkozónkat lábra állították és energiával és odaadással hozzájárultak sikeres lezajlására. Ezek után most csak annyi, hogy emlékeztetlek Benneteket Éva néni utolsó levelére, amelyet 10 évvel ezelött írt az I. Világtalálkoónk befejezése után:

"Becsukott a Magyar Gimnázium! - Becsukott? Nem! Még csak most nyított ki!" 

 

A IV. Világtalálkozót 2023 Pünkösdjén - 2023 május 27+28.-án tartjuk meg Kastlban!

 




 

Burg Kastl ALUMNI e.V.

Klosterburg 2
92280 Kastl

 

MEGHÍVÓ 2018 PÜNKÖSD

2018. május 19. (szombat) 14:00
2018. május 20. (vasárnap) 11:00-17:00

 

2018 Pünkösdjén tartjuk a Burg Kastl ALUMNI rendezésében a már hagyománnyá vált Volt Kastlisok III. Világtalálkozóját!

 

Szeretettel várunk minden volt kastlis diákot, hozzátartozóikat, iskolánk egykori támogatóit!

Egy színes és változatos müsorral elevenítjük fel az iskolában eltöltött évek kimagasló emlékeit (népitánc, ballagás, kiállítások, tábortüz, stb.). Ételröl, italról gondoskodunk!

 

Vasárnap délelött 11 órakor egy ökumenikus Istentisztelettel kezdjük a díszmüsorunkat a vártemplomban. A pontos két napos programot idöben közölni fogjuk.

Kérünk benneteket, szóljatok azoknak a volt kastlisoknak is, akiket ezek a sorok talán nem tudtak elérni! Ne felejtsetek el a szállásotokról gondoskodni!

 

A Pünkösdi Világtalálkozó rendezöbizottsága 

 

Download
171219 MEGHIVÓ P2018.pdf
Adobe Acrobat Dokument 44.1 KB

2018 Pünkösd - A volt kastlisok III. Világtalálkozója                      2. Hírlevél  -  2018 március 24.

 

Kedves kastlisok,

Tisztelt barátaink,

 

Mint ahogy a Karácsony elötti elsö hírlevelünkben és különbözö csatornákon értesültetek, 2018-ban újból megrendezzük a már hagyományos Pünkösdi találkozót. Szeretettel várunk Benneteket, minden volt kastlis diákot és volt iskolánk barátait két remélhetöleg felejthetetlen napra Kastlba.

 

Nem csupán érettségi és osztálytalálkozók állnak idén a programon. 2018-ban ünnepeljük volt iskolánk alapításának 60. évfordulóját, amelyet az összes volt kastlis III. Világtalálkozójával (2008 és 2013 után) szeretnénk idén Pünkösdkor egybekötni.

 

Idén, sajnos, nem iskolánk belsö udvarában ünneplünk. Nagy építkezés folyik az egész vár területén. A bajor állam által szervezett átalakítási munkák már elkezdödtek egy jövendöbeli Rendörföiskola létrehozásában.

 

A Burg Kastl ALUMNI rendezésében idén a faluban kapunk lehetöséget Pünkösd-i találkozónk megvalósítására: a lenti focipályával szemben, a volt pályaudvar (ki emlékszik még azokra az idökre, amikor még vonat is járt Kastl-in keresztül?), a mai Cappuccino Kávézó, melletti Ünneptéren ("Festplatz") nagy 30 x 10 méteres sátrat ütünk fel, amelyben 500 személyt is befogadhatunk: padokkal és asztalokkal, színpaddal és megfelelö világítással felszerelve, klassz kilátással a várra tekintve üdvözlünk Benneteket egy dús programmal szombattól egészen vasárnap késö délutánig. Természetesen ételröl - italról éjjel - nappal gondoskodunk!  

 

Mellékeljük tervezett pünkösdi müsorunk elsö vázlatát:

 

60 éves a Magyar Gimnázium     Pünkösd - 2018 május 19 + 20          Kastl: Mult és Jövö   -   A volt kastlisok III. Világtalálkozója

 

MÜSOR

Szombat, 2018 május 19.    12:00 – 24:00             Sátor a focipályával szemben

         12:00         Ebéd a sátorban

14:00         Megnyitó: Zászlófelvonás, Himnusz, (rövid) köszöntők

14:30         ALUMNI: múlt – jelen – jövő -  Beszámoló és Könyvbemutató

                  à A Burg Kastl Magyar Gimnázium Története 1958 - 2006

15:30         ALUMNI – Közgyülés

17:00         Népzene és Népdalok a sátorban citerával, tekerövel

                  Osztálytalálkozók – 60 év képsorozatával

18:00         Vacsora a sátorban

20:00         Néptánc „Cifra Együttes“ - Népzene: Szabó Iván és Bandája

                  Öregdiákok  néptánca + Táncház

22:00         Szenzáció: 50 év után újból „Frozen Mash“  à vakulásig buli

 

Vasárnap, 2018 május 20.    11:00 – 17:00          Vártemplom + Sátor a focipályával szemben

 11:00         Ökuménikus Mise/Istentisztelet  a vártemplomban

12:00         Ballag már a vén diák – a Vártemplomból a Sátorig  

12:30         Ebéd a sátorban        

14:00         Díszünnepély: 60 éves a Burg Kastl Magyar Gimnázium

                  Díszelöadók Magyarország, Németország, Kastl – ból

15:00         Néptánc „Cifra Együttes“ + Népzene: Szabó Iván és Bandája

                  Öregdiákok Néptánc fellépése (ha még bírják)

15:30         Burg Kastl 58 év osztályai 1958 - 2006

         17:00        Végszó és búcsu: Zászlólevonás

 

Fénykép és faragás kiállítás!

   

Egy fényképsorozattal és film + fényképvetítéssel szeretnénk az utolsó 60 évet - föleg a Magyar Gimnázium 48 évét 1958-tól 2006-ig - újból feleleveníteni. Hozzátok el magatokkal régi emlékeiteket, fényképeiteket, filmeiteket, emléktárgyaitokat, mindazt ami a Kastl-ban töltött éveitekre emlékeztet! Fényképeitekröl (mindegy milyen formátumban, legyenek azok pairban, negatívban vagy már USB-Sticken digitálisan) szívesen készítenénk még Pünkösd alatt másolatot, hogy egy jövendöbeli adatbázisban gyüjtsük öket össze.

Szívesen fogadjuk már most fényképeiteket e-mail címünkre (Szilágyi Zoltán:   zoltan1953@googlemail.com).

 

Ne felejtsétek magatokkal hozni a szalagokkal díszitett ballagási botjaitokat!!!! Elöl az iskola zászlóval (amelyet külön elhozunk a Lakiteleki Múzeumból erre az alkalomra) és a ballagási botokkal ballagunk majd le a vártemplomból a faluba a "Gaudeamus Igitur" és "Ballag már a vén diák" dallamaival a vasárnapi Mise/Istentisztelet után! Nagyon örülünk, hogy a Misét / Istentiszteletet közösen Molnár Ottó grázi prelátus -volt iskolatársunk!- és Csákváry Dániel müncheni református lelkész tartják meg.

 

Vasárnap május 20.-án, 14 óra kezdettel nyítjuk meg a sátorban Díszmüsorunkat, amelyen Veletek, magyar és német vendégeinkkel, Kastl lakosságával emlékezünk meg a Magyar Gimnázium 60 évvel ezelötti megalakítá-sáról és 48 éves történetéröl és mai hagyatékáról. Kastl lakosságának köszönetet mondunk, hogy  1958-tól kezdve hazát és otthont adott több ezer diáknak, akik távol hazájuktól és otthonuktól - legyen az keleten vagy nyugaton - itten találtak új életutat jövöjükre Németországban vagy a nagyvilágban.

 

Magában Kastlban sajnos már alig található hálási lehetöség, majdnem minden ágy foglalt. A környékbeli falvakban Amberg és Neumarkt között még mindig akad nagyszámban száláslehetöség a különbözö falvakban és hotelekben, panziókban vagy még privát is. Internetes kereséssel biztosan még most is sikeresen találhattok szállást itt-ott. 

 

Egy "Shuttle-Taxi-Service"-t szervezünk szombat este 22 órától, hogy rendszerese járattal éjszakai szállásotokhoz tudjatok kerülni, amennyiben ezt egy (természetesen mérsékelt) alkoholfogyasztás is megigényelné. Másnap reggel egy ugyanilyen szolgáltatással vissza is lehet majd idöben jönni a Misére/Istentiszteletre a Vártemplomba!  Nem hagyunk el senkit se elveszni az Isten nyájából! 

 

A következö hetekben rendszeresen informálunk Benneteket a Pünkösd-i szervezésröl, legyen az az ALUMNI honlapon (www.kastlalumni.eu) vagy a különféle szociális médiákon keresztül és azoknak csoportjain keresztül. Kérünk azonban mindenkit, akik híreinkröl értesülnek, hogy szóljon volt kastlis barátainak, barátainak, hogy minél nagyobb körben értesülhessen minden volt diák, nevelö vagy tanár III. Világtalálkozónkról.

 

Reméljük, hogy minél nagyobb számban jösztök idén is Kastlba. Szívesen üdvözlünk Benneteket szombat délelött egy hagyományos "Isten hozott"-tal!

 

 

A Burg Kastl ALUMNI Egyesület Vezetösége és a szervezök jó szórakozást és kellemes együttlétet kiván minden egyes iskolatársunknak, hozzátartozóiknak és vendégeinknek!

 

Download
180317_2. Pünkösd 2018 Hirlevél.pdf
Adobe Acrobat Dokument 112.1 KB

2018 Pünkösd - A volt kastlisok III. Világtalálkozója                      4. Hírlevél  -  2018 május 14.

 

PÜNKÖSD 2018

 Szombat,       2018 május 19   12-töl

Vasárnap,      2018 május 20   17-ig

 

 A volt Kastlisok III. Világtalálkozója

 

4. HÍRLEVÉL   -   2018. Május 14

 

Kedves Kastlisok!  Tisztelt Barátaink!

A III. hírlevélben közöltük, hogy “Live-Stream” – mel fogjuk ünnepségünket világszerte közvetíteni. Solymosi Péter (1971) máris megszerkeztette youtube-on keresztül az "élöben játszó elöadás" lehetöségét!  Erre csak egy internetes kompjuterre van szükséged. A következö lépéseket kövesd:

1) válasszál ki egy "browser"-t          --> safari, google chrome, firefox, ...

2) Kattints itten a LINK szóra: 

3) ...és máris YouTube vagy ahol a Burg Kastl 2018 Pünkösdi Világtalálkozóját foghatod élöben a  "Live Stream" keretében. Csak rá kell kattintanod!

 

A Pünkösd 2018 -as III. Világtalálkozói "Live-Stream"-et hivatalosan a szombat 19.05.2018 - 14 órai megnyítóval  kezdjük.

 

Amennyiben lehet, már péntek este is közvetítjük a "Frozen Mash" próbáját hiszen a zenészek csak aznap Kastlban jönnek össze! Természetesen a szombat esti koncertet élöben közvetítjük!

 

A "Live-Stream" -et  Pünkösd vasárnapján, 20.05.2018, a délutáni zárómüsorral 17:00 órakor fejezzük be. Tervünkben van nem csupán a sátorban lezajló díszmüsort, hanem a vasárnap délelötti 11 órás kezdettel tartandó Istentiszteletet / Misét a Vártemplomból úgyszintén közvetíteni!
Nem valószínü, hogy folytonosan fogunk "Live.Stream"-et közvetíteni. Biztos azonban az, hogy müsorunk kimagasló pontjait élöben továbbítjuk azoknak, akik nem tudnak velünk lenni Kastlban.

 

Chat-tes hozzájárulásaitokat szívesen fogadjuk. Ha valakivel akartok "Live-Stream" alatt beszélni - találkozni - üdvözölni, azt írjátok nekünk meg.

 

Kérünk Benneteket, azokat akik velünk lesznek Kastlban és azokat akik szívesen pár ezer kilométer távolságban velünk akarnak lenni és bekapcsoljátok a "Live-Stream"-et, szóljatok volt iskolatársaitoknak, hadd kövessenek Minket, Benneteket, Müsorunkat világszerte!

 

Köszönjük Solymosi Péternek ötletét és készséges hozzájárulását, amellyel mindezt a mai töchnikával létre tudta hozni!