10. ALUMNI  BALATONI  TALÁLKOZÓJA  HÉVIZ  2022-08.06.


 

 

 

Meghívó

időpont:    2022 augusztus 6.-án,  17:00 órától

helyszín:   Sörsarok - Hofbräu Vendéglő,   8380 Hévíz, Nagyparkoló tér 9 

 

 

 

Kedves volt iskolatársak, tanárok és nevelők,

kedves örökös Kastli rajongók!

 

Az elmúlt két év növekvő nagy sikere miatt idén is úgy döntöttünk, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel ismét kézbe vesszük az elmúlt évekhez hasonló balatoni találkozó megszervezését, amelyre mindenkit sok szeretettel hívunk és várunk.

 

Időpont:    2022. augusztus 6.  szombat, 17:00 órától
Helyszín:  "Sörsarok - Hofbräu Vendéglő" 8380 Hévíz, Nagyparkoló tér 9.

 

FIGYELEM !

Mindenkit, aki Kastlis pólót viselve vagy más megismerhető módon mutatja a Kastl Magyar Gimnázium

hozzártartozását, azt az ALUMNI a Hévizi HB-söröző jóvoltából egy üdvözlő sörre meghívja!

 

Esténket a Turai banda – Szabó Iván iskolatársunk kíséretével – élő zenével kíséri. 

Kérünk benneteket, szóljatok volt kastlis osztálytársaitoknak és barátaitoknak, akiket e meghívó nem ér el -

hireszteljétek, adjátok tovább erröl a rendezvényről a hírt. Örülnénk, ha ismét szép számban tudnánk összejönni,

azonban a helyfoglalás egyszerűbb egyeztetése érdekében részvételi szándékotokat az info@kastlalumni.eu 

email-címen vagy a facebook oldalunkon szíveskedjetek jelezni.

 
Alvási lehetőségröl minden résztvevő saját maga gondoskodjon! Hévíz és környékén több szálló és privát hálási
lehetőség is van. A szállásfoglalásban nem tudunk segíteni, kérjük, ezt mindenki egyénileg intézze.

Szállással kapcsolatban a Szobakiadók Szövetsége oldalán tudtok érdeklődni/keresgélni,

a szállások menüpont alatt. A weboldal elérhetősége a következő: Hévíz-Relax (heviz-relax.hu)

 

Mindenkit, aki jól érezte magát tavaly a hévizi „törzsasztalnál“, felhatalmazunk arra, hogy verbuváljon erre az összejövetelre.

 

A közeli viszontlátás reményében szívélyes üdvözlettel:

 

A Burg Kastl ALUMNI egyesület nevében

 

Schmidt Károly

elnök

info@kastlalumni.eu

 Download
2022-08.06_Meghívó Hévíz törzsasztal.p
Adobe Acrobat Dokument 189.1 KB

 

 

 

 

Összefoglaló, Héviz 2022

 

 

Kedves volt Kastlis Diákok, Tanárok és Nevelők, Kedves Olvasó!

 

Téglás Johanna vagyok, nem Kastlis. Schmidt Karcsi kért fel, hogy írjak erről a találkozóról nektek beszámolót. Természetesen nagy örömmel fogadtam el a felkérését. A 10. Balatoni találkozó Hévízen 2022. augusztus 6-án volt, ahol én kisérőként voltam jelen párommal, Ricsivel. Mindketten nagyon vártuk már ezt a napot. Szerencsésnek mondhatom magamat, hogy ebben az évben 2. alkalommal találkozhattam veletek a találkozókon. Előző nap érkeztünk meg Németországból és aznap nagyon meleg volt. Szerencsére Hévízen tudunk foglalni egy apartmant, nem messze a Hofbräu Vendéglőtől, ami a találkozó helyszíneként szolgált. Ricsi is és én is most voltunk Hévízen először. Rajta természetesen a pünkösdi találkozón vásárolt Kastlis póló volt, mint nagyon sokan rajtatok is.

 

Így „külsősként” valami egészen hihetetlen érzés kerített maga köré, ezeken a találkozókon, a veletek töltött idő alatt. Az a kedves fogadtatás, felhőtlen jókedv, összetartozás, ami ott belőletek áradt, nem fogom elfelejteni soha. Olyan szoros kapcsolat van köztetek, ami szinte mesébe illő, egyedi. Teljesen mindegy, hogy ki, mikor, mennyi ideig volt az iskola diákja Kastliban, milyen szakmája van, mi lett belőle, mennyire sikeres az életben, itt nem ez számít. Itt csak az számít, hogy TE is oda jártál. Ti mindenkit szívélyesen és örömmel fogadtok. Egy igazi közösség vagytok, egy hatalmas család, óriási szívvel, amit mindenki megirigyelhet. A világ minden kontinenséről, Amerikától, Európáig, Ausztrálián át, a Föld minden országaiból eljöttetek erre az 1-2 napra, azért, hogy együtt lehessetek.

Ezen a hétvégén a találkozón úgy 130-140-en lehettünk. Jelen voltak nevelők, tanárok és nagyon sok diák, egyedül vagy családostól. Különböző korosztályból, voltak idősebbek, nagymamák és nagypapák, anyukák és apukák és gyerekek is.

 

A Hofbräu Vendéglő nagyon hangulatos belső helysége, a kint felállított asztalok mind megteltek Kastlisokkal. Volt minden, ami szem-szájnak ingere. Nagyon finom sülthurkát, sült kolbászt, sült húst, krumplit, finom savanyúságot ehettünk. Természetesen nem hiányozhatott a német sör sem az asztalról. Az élő zenének köszönhetően, néhányan már a kora esti órákban táncra perdültek. Nagyon tetszett a falra kihelyezett 2 tábla, melyre mindenki felírhatta a nevét és az évszámot, mikor járt ebbe az iskolába. Az este folyamán a szél felerősödött és lehűlt egy kissé a levegő, de ez sem tudta a remek hangulatot elrontani. Külön köszönet a Hofbäu Vendéglő pincéreinek, hogy ilyen kedvesek és gyorsak voltak.Sikerült nekem is több személlyel beszélgetni, meghallgatni az ő történeteiket. Néhányatokkal többet is tudtam.

 

Másnap többen is összejöttek még a vendéglőnél és együtt reggeliztetek.Mi Gyenesdiáson még egy kis időt együtt tudtunk tölteni a strandon Johnnal és Sarával, aki 26 év után volt újra először Magyarországon, Floridából érkezett a találkozóra. Fürödünk a Balatonban, lángost ettünk. Nagyon megható volt hallani számomra, hogy Ti Kastlis Diákok ilyen messziről és ennyi idő után is ennyire összetartotok.

 

Szeretnénk Ricsivel még egyszer megköszönni Schmidt Karcsinak a meghívását. Mindenkinek a szép estét, a Hofbräu Vendéglőnek, hogy biztosította a helyszínt, a finom ételeket és italokat. Köszönjük a veletek töltött szép hétvégét. A találkozó alatt teljesen ki tudtunk kapcsolódni, feltöltődni. Mindketten nagyon jól éreztük magunkat, rengeteget nevettünk, beszélgettünk.

 

A végére csak annyit írnék, aki még nem volt ilyen találkozón, az jöjjön el jövőre mindenképpen pünkösdkor Kastliba, nem fogja megbánni. Aki pedig már volt, ő biztosan ott is lesz. Addig is mindenki vigyázzon magára.

 

Puszi nektek

Johanna és Ricsi

 

Download
04a 2022 10.Balatoni törzsasztal -Hévíz-
Adobe Acrobat Dokument 78.3 KB

A fényképeket köszönjük Kata, Dóri, Sanyi, John, Attila és Bélának!