11. ALUMNI  BALATONI  TALÁLKOZÓJA  HÉVIZ  2023-08.05.


  

 

Meghívó

időpont:    2023 augusztus 5.-én,  17:00 órától

helyszín:   Hévízi termelői piac sátrábanérkezés csak a hátsóbejáraton,                                      ami a Hofbräu Vendéglő, Nagyparkoló tér 9, mögött található!

 

 

 

Kedves volt iskolatársak, tanárok és nevelők,

kedves örökös Kastli rajongók!

 

Az elmúlt évek növekvő nagy sikere miatt úgy döntöttünk, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel idén ötödik alkalommal kézbe vesszük az elmúlt évekhez hasonló balatoni találkozó megszervezését Hèvízen, amelyre mindenkit sok szeretettel hívunk és várunk.

 

Időpont:    2023. augusztus 5.  szombat, 17:00 órától
Helyszín:  Hévízi termelői piac sátrában, érkezés csak a hátsóbejáraton,
                  ami a Hofbräu Vendéglő, Nagyparkoló tér 9, mögött található!
                  http://hbvendeglo.etteremheviz.hu

 

Esténket ismét a Turai banda – Szabó Iván iskolatársunk kíséretével – élőzenével kíséri. 

Kérünk benneteket, szóljatok volt kastlis osztálytársaitoknak és barátaitoknak, akiket e meghívó nem ér el

hireszteljétek, adjátok tovább erröl a rendezvényről a hírt. 

 

Örülnénk, ha ismét szép számban tudnánk összejönni, azonban a helyfoglalás egyszerűbb egyeztetése érdekében részvételi szándékotokat az info@kastlalumni.eu email-címen vagy a facebook oldalunkon

Burg Kastl Alumni e. V. | Kastl | Facebook  szíveskedjetek jelezni.

 
Alvási lehetőségröl minden résztvevő saját maga gondoskodjon! Hévíz és környékén több szálló és privát hálási
lehetőség is van. A szállásfoglalásban nem tudunk segíteni, kérjük, ezt mindenki egyénileg intézze.

Szállással kapcsolatban a Szobakiadók Szövetsége oldalán tudtok érdeklődni/keresgélni,

a szállások menüpont alatt. A weboldal elérhetősége a következő: Hévíz-Relax (heviz-relax.hu)

 

Mindenkit, aki az elmúlt években jól érezte magát a hévizi „törzsasztalnál“, felhatalmazunk arra,
hogy verbuváljon erre az összejövetelre.

 

A közeli viszontlátás reményében, szívélyes üdvözlettel:

 

A Burg Kastl ALUMNI egyesület nevében

 

Schmidt Károly

elnök

info@kastlalumni.eu

 Download
2023-08.05_Meghívó Hévíz törzsasztal.pdf
Adobe Acrobat Dokument 212.0 KB


 

 

 

 

Összefoglaló, Héviz 2023

 

 

Kedves volt Kastlis Diákok, Tanárok és Nevelők!

 

Johanna vagyok, többen már megismerhettetek engem, nekem, mint kísérő - Karcsi szerint már Insider vagyok - ez volt a 4. alkalom, hogy egy csodás hétvégét tölthettem veletek. Már nagyon vártuk Ricsivel ezt a hétvégét idén három napra jöttünk Hévizre. Schmidt Karcsitól ismét felkérést kaptam, hogy írjak egy rövid beszámolót az idei nyári hévízi találkozóról.

 

A találkozó augusztus 5-én szombaton 17:00 órától a Hévízi termelői piac sátrában volt, ami a Hofbäu Vendéglő mögött található.

 

Ezen a hétvégén ugyan kicsit ősziesnek mondható volt az időjárás, de aki igazán el akart jönni, annak ez sem volt akadály. Most is szép számmal voltak jelen volt Kastlis diákok. Voltak akik egyedül, kísérővel vagy gyerekekkel, családdal érkeztek, voltak akik a házi kedvenceiket is elhozták. Tippem szerint úgy 120-an lehettünk.

 

A termelői piac első sátorában lehetett különböző ételek és italok közül választani. Nagyon finom sült hurkát, sült kolbászt, sült húst, krumplit, finom savanyúságot ehettünk. Üdítők, sörök és más italok közül lehetett választani. A hátsó nagy sátorban voltak az asztalok felállítva, ahol már sokan ott voltatok, mire mi is megérkeztünk. Az a szívélyes fogadtatás, melyben minden alkalommal részese lehettem, leírhatatlan. Itt a bejáratnál volt egy nagy tábla, amire mindenki felírthatta nevét, évszámokat, hogy mettől meddig járt Kastliba. A hangulat, mint mindig most is nagyon jó volt. Késő délután volt lehetőség Frigyesy Ágnessel, - újságíró, fotóriporterrel – találkozni és legújabb könyvét a helyszínen megvenni. Nagyon érdekes könyv, melyben bemutatja Nyugat-Európa egyetlen magyar, keresztény gimnáziumát, Kastli gimnáziumának politikai hátterét.

 

Az estét a Turai banda, idén sajnos Szabó Iván volt Kastlis iskolatárs kísérete mélkül, élőzenével biztosította a zenét. Az este folyamán a kis ovis gyerekektől az idősebb korosztályig együtt táncoltak, énekeltek kicsik és nagyok szinte egész este. Nagyon szép látvány volt a 60+ feletti korosztályt látni, ahogy tánc közben évtizedeket fiatalodtak.

 

21:00 órától volt lehetőség Hédi egyik idegenvezető barátjának köszönhetően egy kis esti „Hévíz bei der Nacht” buszos fél órás városnézésre. Vicces látványt nyújtott a kis elektromos, LED-ekkel kivilágított busz. Ment, mint a golyó. Kaptunk információkat a városról, megtudtuk pl., hogy a tavat 7 forrás táplálja és 72 órán belül teljesen kicserélődik a vize. Sokan nem is tudtuk, hogy Hévíz ennyire nagy város.

 

Azoknak írnám most, akik még esetleg nem voltak ilyen találkozón, ezek a találkozók, arról szólnak, hogy együtt lehessünk, új ismeretségeket köthessünk, egymással időt tölthessünk el. Ez az idő veletek olyan gyorsan repül, egyszer csak azon veszi magát az ember, hogy már vége is a hétvégének. Viszont teljesen feltöltődve, tele élményekkel, új baráti kapcsolatokkal térünk vissza a mindennapokba.

 

Mi 23:00 óra után jöttünk el a találkozóról, de vasárnap délelött még többen összejöttünk Hédinél a Hofbräu vendéglőben, ahol együtt reggeliztünk, és még beszélgettünk egy kicsit. Voltak akik már ezen a napon haza utaztak.

 

Ami számomra minden alkalommal örömmel tölt el, az az, hogy mekkora szeretettel is fogadtok már érkezéskor, hogy egyre többetekkel ismerkedhetek meg. Nagyon élvezem a ti történeteiteket hallgatni, legyetek bármelyik korosztályban is, akár az iskolai évetekről akár a mindennapjaitokról, hogy ki honnét került Kastliba, vagy most melyik országban él, mit csinál, családaitokról. Az a közvetlenség, szeretet ami belőletek árad, hálás vagyok érte. Köszönöm, hogy befogadtatok a közösségetekbe.

 

Zárásként annyit írnék, hogy jövőre pünkösdkor Kastliban, és augusztus 3-án ismét ugyanitt találkozunk veletek. Arra kérlek benneteket, gyeretek el minél többen ezekre a találkozókra.

 

Üdvözlettel

Johanna

 

Download
06b 2023 11.Balatoni törzsasztal -Hévíz-
Adobe Acrobat Dokument 76.9 KB
Download
BUOD Körkép_2023_28_kl - Héviz 2023.pdf
Adobe Acrobat Dokument 475.2 KB

A fényképeket szívből köszönjük Johnnak!


 

A rendezvény megvalósult a Magyar Kormány utólagos támogatásával,

az önkéntes segítőerejébőés az adományozók jóvoltából !