Kastl Adventi tábortűz  2023-12.09.


 

 

 

 

 

Télen is, ha hó van akkor is, Kastl!

 

A novemberi Törzsasztalon kezdődött minden. Karesz és Gyuri-bá is felvetették, hogy december közepén rendezik meg a kastlis karácsonyi vásárt a Fő téren.

Rögtön felmerült, hogy jó lenne elmenni. „Igen? Akkor mi is jönnénk”! Az asztal körül ülők mindannyian megegyeztek abban, hogy ennek már a fele sem tréfa, főleg, hogy Karcsi is közöttük volt. És ha az ő fejében elindul egy szervezés, abból mindig valami jó dolog sül ki. Így is történt.

 

Továbbgondolva megindult a konkrét szervezés, a honlapra felkerült a meghívó, mindenkinek  meglett a feladata. Ricsi már otthon megfőzte előre a bográcsos pörköltet, Karcsi mindenre és mindenkire gondolva telerakta autóját a szükséges kellékekkel és irány Kastl.

 

A Fő térről már érkezett Moniék telefonja, ott az első forraltboros köszönés után már 2 autóval mentünk fel a cserkészparkba, ahol Ricsi várt ránk. Következett a kipakolás, tüzifa előkészítése, asztalterítés, mindenki talált tennivalót. Jól is esett, hiszen már együtt voltunk, amennyien.

A táj fennséges fehér, a lehető legideláisabb időjárással fogadott. A ködtől még sejtelmesebbé vált, ami csak azért kár egy kicsit, mert fotózni nem annyira lehetett jól.

 

Miután visszaértünk a karácsonyi vásárba, megérkeztek Ági, Karesz és Zsuzsi is, természetesen Gyuri-bá sátra körül gyülekeztünk. A kis tér tele volt, főleg helybéliekkel. Sok ismerős arc felbukkant, magyarok is, németek is. Mindenki megérkezett, aki jelezte, hogy jönni fog. Néhány forralt bor -kör után együtt mentünk fel újra a cserkészparkba, hogy rakjuk meg a tüzet, és melegítsük meg Ricsi pörköltjét. Minden gyorsan ment, hamar elkészült, közben zenét is hallgatunk, néhányan táncra is perdültünk, nagyon gyorsan telt az idő ettől kezdve.

 

Ez a találkozó nagyszerű ötletnek bizonyult, lehetne ebből is hagyományt teremteni, ennek a téli, kinti találkozónak is megvan a maga szépsége, és nem csak a varázslatos táj miatt, hanem az együttlét, a találkozás öröme miatt is. Többen kint aludtak, lakóautóban, saját autóban, tőlük még várjuk a híreket, vajon járt-e arra a Mikulás, bekopogott-e egy őz, vagy csak a helyi macska vigyázta álmukat az éjjel.

A karácsonyi készülődés egyik legszebb programja volt, és mindenkinek kívánjuk, hogy ez a békesség, jó hangulat, és persze, hit, remény, öröm, szeretet járja át az adventet!

 

                                                                                  Minden jót, Péter Judit (KCSP ösztöndíjas)


Download
08b 2023 Kastl Advent beszámoló.pdf
Adobe Acrobat Dokument 140.9 KB

Zsuzsának és Juditnak köszönjük a fényképeket !


 

A rendezvény megvalósult a Magyar Kormány utólagos támogatásával,

az önkéntes segítőerejébőés az adományozók jóvoltából !